قهوه بدون کافئین چیست؟
قهوه بدون کافئین چیست؟

قهوه بدون کافئین یا اصطلاحا دیکف در مقایسه با قهوه کافئین دار دارای مزایای سلامتی مشابهی است. اما ممکن است عطر و طعم آن متفاوت باشد.

قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان به شمار می رود. بسیاری از مردم از نوشیدن آن لذت می برند، اما می خواهند مصرف کافئین خود را به دلیل ترجیحات شخصی یا دلایل سلامتی محدود کنند. برای این افراد، دیکف یک جایگزین عالی است. قهوه بدون کافئین مانند قهوه معمولی است، با این تفاوت که کافئین آن حذف شده است.

این مقاله نگاهی دقیق به این نوع قهوه و اثرات آن بر سلامتی، چه خوب و چه بد، دارد.

قهوه بدون کافئین چیست و چگونه درست می‌شود؟

دیکف از دانه های قهوه تشکیل گردیده که حداقل 97 درصد از کافئین آنها حذف شده است.

راه های زیادی برای حذف کافئین از دانه های قهوه وجود دارد. بیشتر آنها شامل آب، حلال های آلی یا دی اکسید کربن هستند. دانه های قهوه در حلال شسته می شوند تا زمانی که کافئین از آن استخراج شود، سپس حلال خارج می شود. کافئین همچنین می تواند با استفاده از دی اکسید کربن یا فیلتر زغال چوب – روشی به نام فرآیند سوئیس واتر – حذف شود.

دانه های قهوه قبل از اینکه برشته و آسیاب شوند، بدون کافئین می شوند. ارزش غذایی قهوه بدون کافئین جدای از محتوای کافئین باید تقریباً مشابه قهوه معمولی باشد.  با این حال، بسته به روش مورد استفاده ممکن است طعم و بو کمی ملایم تر شود و رنگ آن تغییر کند. این مساله می تواند قهوه بدون کافئین را برای کسانی که به طعم و بوی تلخ قهوه معمولی حساس هستند، خوشایندتر کند.

چه مقدار کافئین در قهوه دیکف وجود دارد؟

قهوه دیکف کاملاً عاری از کافئین نیست و معمولاً حدود 3 میلی گرم در هر فنجان کافئین در آن باقی می ماند. مطالعه ای در این زمینه نشان می دهد که هر 6 اونس (180 میلی لیتر) فنجان از این قهوه  حاوی 0 تا 7 میلی گرم کافئین است.

در مقایسه، یک فنجان قهوه معمولی بسته به نوع، روش تهیه و اندازه فنجان، حاوی حدود 70 تا 140 میلی گرم کافئین است. بنابراین در این نوع قهوه حتی اگر کافئین صفر نباشد، مقدار آن معمولاً بسیار کم است.

قهوه، سرشار از آنتی اکسیدان و حاوی مواد مغذی

قهوه را می توان بزرگترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی غربی دانست. نوع بدون کافئین نیز معمولاً حاوی مقادیر مشابهی از آنتی اکسیدان ها  است، اگرچه ممکن است این مقدار تا 15 درصد کمتر باشد. این تفاوت به احتمال زیاد به دلیل از دست دادن اندک آنتی اکسیدان ها در طول فرآیند کافئین زدایی ایجاد می شود.

آنتی اکسیدان های اصلی در قهوه، اسیدهای هیدروسینامیک و پلی فنول ها هستند که می توانند به پیشگیری از بیماری هایی مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 کمک کنند.

علاوه بر آنتی اکسیدان ها، قهوه بدون کافئین حاوی مقادیر کمی از برخی مواد مغذی نیز می باشد. یک فنجان قهوه بدون کافئین دم کرده 2.4 درصد از نیاز روزانه توصیه شده منیزیم، 4.8 درصد پتاسیم و 2.5 درصد نیاسین یا ویتامین B3 را تامین می کند . این ممکن است مواد مغذی زیادی به نظر نرسد، اما اگر 2 تا 3 (یا بیشتر) فنجان قهوه در روز بنوشید، مقدار آن به سرعت افزایش می یابد.

مزایای قهوه معمولی نسبت به قهوه بدون کافئین

قهوه احتمالاً بیشتر به دلیل اثرات محرک آن شناخته شده است. هوشیاری را افزایش می دهد و احساس خستگی را کاهش می دهد. این اثرات مستقیماً با محرک کافئین که به طور طبیعی در قهوه یافت می شود، مرتبط است.
برخی از اثرات مفید قهوه معمولی مستقیماً به کافئین نسبت داده می شود، بنابراین قهوه بدون کافئین نباید این اثرات را داشته باشد.
در ادامه به چند مزیت قهوه اشاره می کنیم که احتمالا فقط برای قهوه معمولی اعمال می شود، نه بدون کافئین:
بهبود خلق و خو، زمان واکنش، حافظه و عملکرد ذهنی
افزایش سرعت متابولیسم و چربی سوزی
عملکرد ورزشی بهبود یافته
کاهش خطر افسردگی خفیف و افکار خودکشی در زنان
خطر بسیار کمتر سیروز کبدی یا آسیب کبدی
با این حال، لازم به ذکر است که تحقیقات در مورد قهوه معمولی بسیار گسترده تر از آنچه برای قهوه بدون کافئین موجود است می باشد.

چه کسی باید قهوه بدون کافئین را به جایگزین قهوه معمولی کنند؟

در مورد تحمل کافئین، تنوع فردی زیادی وجود دارد. برای برخی افراد، یک فنجان قهوه می تواند زیاده روی باشد، در حالی که برخی دیگر ممکن است با مصرف بیشتر احساس خوبی داشته باشند.

در حالی که تحمل فردی ممکن است متفاوت باشد، بزرگسالان سالم باید از مصرف بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز اجتناب کنند. این تقریباً معادل چهار فنجان قهوه است. افزایش مصرف کافئین می تواند منجر به افزایش فشار خون و کمبود خواب شود که می تواند خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.

کافئین بیش از حد ممکن است بر سیستم عصبی مرکزی غلبه کند، باعث بیقراری، اضطراب، مشکلات گوارشی، آریتمی قلبی یا مشکلات خواب در افراد حساس شود.

افرادی که به کافئین بسیار حساس هستند ممکن است بخواهند مصرف قهوه معمولی خود را محدود کنند یا به قهوه یا چای بدون کافئین روی آورند.

افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی هستند ممکن است به رژیم های غذایی محدود با کافئین نیز نیاز داشته باشند. این شامل افرادی می شود که داروهای تجویزی مصرف می کنند که می توانند با کافئین تداخل داشته باشند.

علاوه بر این، به زنان باردار و شیرده توصیه می شود که مصرف کافئین خود را محدود کنند. به کودکان، نوجوانان و افرادی که تشخیص اضطراب دارند یا مشکل خواب دارند نیز توصیه می شود این کار را انجام دهند.

کلام پایانی

قهوه یکی از سالم ترین نوشیدنی های روی کره زمین است. این نوشیدنی پرطرفدار سرشار از آنتی اکسیدان است و باعث کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری های جدی می‌شود.
با این حال، همه نمی توانند قهوه بنوشند. برای برخی افراد، کافئین می تواند مشکلاتی ایجاد کند. برای این افراد، دیکف راهی عالی برای لذت بردن از قهوه بدون عوارض جانبی کافئین زیاد است. این قهوه فواید سلامتی قهوه معمولی را دارد، اما هیچ یک از عوارض جانبی آن را ندارد.
بنر اینستاگرام