چای ماسالا
چای ماسالا و خواص آن

چای ماسالا یکی از نوشیدنی های بومی کشور هندوستان می باشد که به دلیل طعم دلچسب و خواص زیادی که دارد در سراسر جهان گسترش یافته است. می ترین نوشیدنی های کشور هندستان است. در هندوستان کلمه «چای» از ارزش خاصی برخوردار است و کلمه « ماسالا » به ترکیبی از ادویه‌های گرم و تند اشاره دارد. این نوشیدنی دارای خواص درمانی و منحصر به فردی است که موجب افزایش شهرت آن در سرتاسر جهان شده است.

تاریخچه چای ماسالا

گفته می شود قدمت این چای به 9000 سال پیش در هند برمی‌گردد.  البته برخی منابع نیز خاستگاه چای ماسالا را به تایلند نسبت می‌دهند.

نوشیدن این چای در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 در هندوستان رایج شد؛ زمانی‌ که مستعمره‌نشینان بریتانیایی به‌ جای خرید چای از چین، شروع به کشت چای در هند کردند.

از آن‌جایی که چای سیاه ماده گرانی بود، فروشندگان از شیر، شکر و ادویه‌ها در آن استفاده می‌کردند تا این نوشیدنی را خوش طعم نگه دارند و درعین ‌حال هزینه‌ها را کاهش دهند و به‌ این‌ترتیب، محبوبیت این چای گسترش یافت.

ترکیبات چای ماسالا

چای ماسالا معمولاً با استفاده از چای سیاه برگ شکسته تهیه می‌شود که کافئین بیشتری دارد. این نوشیدنی معمولاً شامل دارچین، هل، ریشه زنجبیل، بادیان ستاره‌ای (انیسون)، فلفل سیاه و میخک همراه با چای مرغوب سیلان است. همچنین اضافه کردن شکر و شیر، آن را به یک چای شیرین و کلاسیک تبدیل می‌کند. تجمع این ادویه های گرم در یک نوشیدنی، باعث بهبود عملکرد متابولیسم بدن می شود و از همین رو است که نوشیدن این چای به افراد توصیه می گردد.

طرز تهیه چای ماسالا

طرز تهیه این چای هندی بسیار ساده است و می توان با ترکیب ادویه های مذکور به تهیه این چای پرداخت. البته نسبت ترکیب این ادویه ها در طعم چای تاثیر به سزایی دارد. برای مثال مقدار دارچین، زنجبیل، هل و میخک استفاده شده در این چای نسبت به دیگر ترکیبات بیشتر می باشد. به همین دلیل باید تناسب بین آنها با دیگر ترکیبات رعایت شود تا این چای نیز بتواند خواص خوب خود را به بدن منتقل کند. بعد از آماده کردن پودر چای ماسالا، باید به آن مقداری شیر و یا آب اضافه کنید و اجازه دهید ادویه های موجود در آن به مدت پنج تا هفت دقیقه در روی شعله ملایمی دم بکشند.

همچنین می توانید برای نوشیدن این چای از انواع اماده موجود در بازار استفاده کنید. سایت رست نیز نوع بسیار با کیفیت چای ماسالا را برای شما تهیه نموده که می توانید از طریق این لینک نسبت به تهیه آن اقدام نمایید.

طریقه مصرف این چای

نوع ذائقه شما مهم ترین عامل در طریقه مصرف این چای محسوب می شود. در صورتی که پعلاقه به مصرف این نوشیدنی به صورت خالص داشته باشید  نیازی به اضافه کردن مواد افزودنی به آن نخواهد بود.

اما اگر دوست دارین چای شما شیرین باشید می توانید مقداری عسل یا شکر به هنگام سرو به آن اضافه کنید. البته این موضوع را نیز باید بدانید که به دلیل وجود ادویه های متعدد خود نوشیدنی نیز طعم شیرین ملایمی را دارا می باشد.

خواص چای ماسالا

تقویت سیستم ایمنی

همانطور که گفته شد این نوشیدنی حاوی دارچین و میخک است که هردو برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند. استفاده از این دو ادویه در کنار یکدیگر باعث افزایش اثر دارویی آنها می شود.  این چای به سالمندان کمک می‌کند تا از برخی بیماری‌ها پیشگیری کنند و فواید دارویی زیادی برای آنها دارد.

 پیشگیری از ابتلا به دیابت

مواد تشکیل دهنده ماسالا به دلیل افزایش ترشح انسولین و کاهش قند های تجمع یافته در بدن دارای خواص کاهنده احتمال ابتلا به دیابت می باشند.

کاهش التهاب

نتمامی ادویه های موجود در این نوع نوشیدنی گرم و مفید دارای خاصیت ضد التهابی می باشند. در بین تمامی این مواد مفید، زنجبیل و میخک دارای بیشتری میزان خاصیت ضد التهابی هستند.

همچنین به علت وجود این ادویه های مفید، این چای دارای خواص تسکینی نیز می باشد. بنابراین می توان گفت: برای افرادی که از دردهای مزمن ناشی از التهاب رنج می‌برند، چای ماسالا یک درمان طبیعی است.

کمک به دستگاه گوارش

محتویات این چای به خصوص زنجبیل به فرآیند هضم در بدن کمک می‌کنند.  افرادی که هر روز از این نوشیدنی مصرف می‌کنند، ممکن است بتوانند سوءهاضمه خود را مهار کرده و از زخم معده پیشگیری کنند. همچنین وجود هل می‌تواند سوزش معده را نیز کاهش دهد.

تسکین گرفتگی‌ها و دردهای دوران قاعدگی

یکی از مفید ترین و بهترین خواص چای هندی، کاهش گرفتگی (pms) یا همان سندرم پیش از قاعدگی زنان می باشد. طبیعت گرم این نوشیدنی و وجود دارچین و زنجبیل در آن موجب کاهش گرفتگی عضلات می شود. همچنین خاصیت ضد التهابی این نوشیدنی موجب کاهش درد های دوره قاعدگی خواهد شد.

کنترل فشار خون

چای ماسالا با فشار خون بالا نیز مبارزه می کند و به بهبود گردش خون در اندام بدن کمک می کند.

افزایش انرژی

چای سیاه که یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ماسالا است داری مقدار زیادی کافئین می باشد که موجب افزایش انرژی می گردد. همچنین در ماسالا جهت کاهش مضرات چای های سیاه از ادویه های متعددی استفاده می شود. چنین ترکیبی موجب افزایش انرژی افراد به صورت بهینه خواهد شد.

 بهبود عوارض سرما خوردگی

همانطور که در بالا اشاره کردیم چای ماسالا دارای خواص ضد التهابی است. علاوه بر این خواص می بایست اشاره کرد که این نوشیدنی خوش طعم دارای مزیت ضد قارچی و باکتریایی نیز می باشد.

مجموع این خواص موجب شده است که مصرف آن کمک بزرگی به بهبود گرفتگی بینی و کاهش عوارض سرماخوردگی کند. همچنین مبتلایان به سرماخوردگی می توانند با مصرف یک لیوان از این چای در روز موجب بهبود ضعف عمومی بدن خود شوند.

خواص ضد سرطان 

این نوشیدنی دارای خواص آنتی اکسیدانی است و مقدار استاندارد و مطلوب آنتی اکسیدان در این نوشیدنی موجب بروز قابلیت ضد سرطانی می شود. وجود دارچین، زنجبیل و هل در چای هندی، موجب افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به انواع سرطان ها می گردد.

خواص لاغری

در چای ماسالا مقدار قابل توجهی از ادویه های گرم و خوش طعم وجود دارد. این مواد موجب افزایش گردش خون و بهبود عملکرد بدن می شوند؛ به همین علت دور از انتظار نیست که تاثیرات بالایی برای چربی سوزی داشته باشند. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در چای ماسالا، به تجزیه چربی و کاهش میزان کالری دریافتی از غذاها به بدن انسان کمک می‌کند

 

عوارض مصرف بیش از حد این چای

مواد تشکیل دهنده این نوشیدنی، ادویه های گرم و متنوعی هستند. وجود این مواد موجب بروز محدودیت هایی برای مصرف مکرر این نوع نوشیدنی خواهد شد.

مقادیر زیاد گرمی در این نوشیدنی می تواند باعث عدم تعادل هورمونی، ابتلا به تهوع و استفراغ گردد.

مصرف این نوشیدنی به صورت مکرر در حالت ناشتا می تواند موجب بروز سوء هاضمه شدید در طول روز شود و همچنین ایجاد کننده حس تشنگی زیاد باشد.

برخی از این ترکیبات ممکن است برای بعضی از بیماری ها مضر باشد و یا با داروهای مصرفی افراد اختلال ایجاد کند. بنابراین این افراد بهتر است قبل از استفاده از این چای با افراد متخصص در این مورد مشورت کنند.

همچنین از آنجا که ادویه‌های موجود در ترکیب چای ماسالا بسیار متنوع است، توصیه می‌شود زنان باردار تا حد امکان از مصرف این نوشیدنی اجتناب نمایند، زیرا ممکن است موجب بر هم خوردن تعادل هورمونی بدن آن‌ها شود.

بنر اینستاگرام