کشورهای تولیدکننده قهوه در جهان
۱۰ کشور برتر تولید کننده قهوه در جهان

قهوه دومین کالای پرمعامله در جهان محسوب می شود. کشورهایی که قهوه در آنها کشت می شوند یک وجه اشتراک دارند. همه آنها در مناطق استوایی قرار دارند. این کمربند بین مناطق استوایی سرطان و برج جدی است. امروزه قهوه در حدود ۷۰ کشور در سرتاسر جهان رشد می‌کند، اگرچه هر کشوری دانه‌های قهوه تولیدی خود را صادر نمی‌کند. حدود 50 کشور جهان قهوه خود را صادر می کنند.

در این مقاله فهرستی از برترین تولیدکنندگان قهوه در سراسر جهان را بررسی خواهیم کرد.

۱. برزیل

برزیل که در آمریکای جنوبی قرار دارد، بزرگترین تولید کننده قهوه است. آنها به طور متوسط سالانه 2.68 میلیون تن قهوه تولید می کنند. برزیل همچنین جایگاه اول خود را به عنوان بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان برای بیش از 150 سال حفظ کرده است.
آب و هوای برزیل برای کشت دانه های قهوه روبوستا و عربیکا عالی است. آب و هوای این کشور مقدار مناسبی از بارندگی و نور خورشید را همراه با ارتفاع کم و حتی دما در طول سال ارائه می دهد، که برای کشت قهوه بسیار مناسب است.

۲. ویتنام

در رتبه دوم، ویتنام قرار دارد. صادرات بیش از 1.5 میلیون تن قهوه در سال، دومین دارایی صادراتی آنها پس از برنج است. پس از معرفی قهوه در ویتنام توسط استعمارگران فرانسوی، در دهه 1800 در منطقه Buôn Ma Thuột، قهوه هنوز در آنجا رشد می کند و مبدل به یک منبع صادرات قوی گشته است.

ویتنام به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دانه قهوه روبوستا در جهان شناخته می‌شود که پس از اصلاحات در سال 1986 که به سرمایه‌گذاران خصوصی اجازه ورود به صنعت قهوه ویتنامی را داد، افزایش یافت و آن را به دومین کشور تولیدکننده قهوه تبدیل کرد.

به طور کلی، ویتنام 40 درصد از کل تولید جهانی دانه روبوستا را تامین می کند. این نوشیدنی که به دلیل تلخی و اسیدیته پایین آن به طور گسترده ای شناخته شده است، برای مخلوط های قهوه کاملاً مناسب است.

۳. کلمبیا

کلمبیا که در آمریکای جنوبی واقع شده است، به راحتی در جایگاه 3 قرار دارد و بیش از 760 هزار تن قهوه در سال تولید می کند. کلمبیا با داشتن زمین و آب و هوای بی عیب و نقص، یکی از معدود کشورهایی است که فقط دانه های عربیکا تولید می کند. قهوه کلمبیایی به طعم معطر، ملایم و میوه ای معروف است.

دانه‌های قهوه عربیکا کلمبیایی در عمق ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متری کشت می‌شوند و قهوه‌ای با بادی متوسط تولید می‌کنند که رایحه‌ای آجیلی با کمی اسیدیته مرکبات دارد.

۴. اندونزی

اندونزی واقع در آسیا، در جایگاه چهارم از بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه قرار دارد و بیش از 668 هزار تن قهوه در سال تولید می کند. قهوه تولید شده در اندونزی بسیار متنوع است. شروع تولید قهوه به اواخر دهه 1600 در دوره استعمار هلند باز می گردد. جزیره جاوه اولین جزیره ای بود که در آن قهوه در اندونزی تولید شد.

قهوه اندونزی به طور گسترده ای توسط بسیاری برای بلند استفاده می شود، زیرا به دلیل نت های خاکی و طعم های تند پیچیده آن مورد توجه قرار می گیرد.

۵. هندوراس

پنجمین کشور بزرگ تولید کننده قهوه هندوراس است. آنها با تولید بیش از 475 متریک تن قهوه در سال، با اختلاف 3795 متریک تن در مقابل اتیوپی حرکت می کنند.

آب و هوای این کشور، شبیه به آب و هوای کاستاریکا و گواتمالا، تولید کننده قهوه بود که تا همین اواخر نادیده گرفته می شد. در گذشته زیرساخت های ضعیف منجر به صادرات تنها 10 درصد از محصولات قهوه آنها شده بود. اما امروزه این عدد افزایش چشمگیری یافته است. به دلیل طعم و ویژگی اصیل آن، قهوه هندوراس به طور فزاینده ای مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر قهوه‌ای که در هندوراس کشت می‌شود در مزرعه‌ای کوچک در کوهستان‌ها که به «فینکاس» معروف است، در ارتفاع 1400 تا 1700 متری کشت می‌شود. فینکاها میکرو اقلیم خاص خود را دارند که به لطف رشد فندق، وانیل و میوه های قرمز، طیف وسیعی از طعم ها و عطرها را برای دانه های قهوه فراهم می کند.

۶. اتیوپی

در آفریقا، اتیوپی که به عنوان خانه قهوه شناخته می شود، سالانه بیش از 421 هزار تن قهوه تولید می کند. قهوه نزدیک به قلب مردم اتیوپی است و 10 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.

اتیوپی طیف متنوعی از انواع دانه را ارائه می دهد که هر کدام طعم و ویژگی های خاص خود را دارند. برخلاف سایر کشورها، بهترین قهوه صرفاً برای مصرف محلی استفاده می شود و هرگز کشور را ترک نمی کند. با این حال، قهوه ای که صادر می شود نیز از کیفیت بالایی برخوردار است.

۷. پرو

پرو با افتخار در رتبه هفتم ایستاده است. قهوه آنها در 10 منطقه خاص در سراسر کشور رشد می کند که در شمال، کمربند مرکزی و جنوب کشور قرار دارند. پرو با تولید بیش از 346 تن قهوه در سال، از سال 1700 به تولید قهوه پرداخته است.

به دلیل ساختار تجاری شکست خورده کشور، تولید قهوه آنها اغلب نادیده گرفته می شد، که به این معنی بود که بسیاری از تولیدات آنها فقط در داخل مصرف می شد. با این حال طی سال های گذشته به کشاورزان فرصت صادرات به بازارهای جهانی داده شده است که پرو را به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه معرفی کرده است. قهوه پرو به خاطر بادی متوسط و طعم میوه‌ای و آجیلی معروف است.

۸. هند

کشوری پر از فرهنگ و تاریخ غنی، هند به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در رتبه هشتم قرار دارد. این کشور سالانه بیش از 234 هزار تن قهوه تولید می کند. پس از اینکه به شدت تحت تأثیر بیماری معروف به زنگ قهوه قرار گرفتند، که بسیاری از مزارع قهوه آنها را تحت تأثیر قرار داد، آنها بسیاری از آنها را با مزارع چای جایگزین کردند. با این حال، قهوه از زمان سلطنت امپراتوری مغول در دهه 1600 در هند وجود داشته است.

امروزه اکثر محصولات قهوه این کشور را دانه های قهوه روبوستا تشکیل میدهد. که 60 درصد از کل تولید قهوه آنها را شامل می شود.

قهوه آنها بیشتر در ایالت های جنوبی کرالا، تامیل نادو و کارناتاکا کشت می شود. بخش عمده ای از صادرات قهوه هند از طریق بازارهای اروپایی صادر شده، و در در قهوه های ترکیبی استفاده می شود.

۹. گواتمالا

در آمریکای مرکزی، گواتمالا نهمین تولیدکننده بزرگ قهوه است. این کشور سالانه بیش از 245 هزار تن قهوه تولید می کند. قهوه تا سال 1880 90 درصد از صادرات گواتمالا را تشکیل می داد و هنوز هم تا به امروز بزرگترین آنها باقی مانده است. قهوه این کشور بیشتر از دانه های عربیکا تشکیل شده است و انواع اصلی قهوه تولید شده عبارتند از Caturra، Red و Yellow Catuai و Red و Yellow Bourbon.

۱۰. اوگاندا

دهمین تولیدکننده بزرگ قهوه اوگاندا است.  اوگاندا سالانه بیش از 209 هزار تن دانه قهوه تولید می کند و به دلیل تولید قهوه روبوستا معروف است. تصور می شود که درختان قهوه اوگاندا نادرترین درختان قهوه طبیعی هستند که در هر نقطه از زمین یافت می شوند.

این قهوه عمدتاً در مناطق غربی نیل، منطقه اوکورو و مناطق شمالی لیرا و گولو کشت می شود. همچنین در مناطق شرقی Mbale و Bugisu و مناطق مرکزی و جنوب غربی Jinja، Mikono، Kampala و Masaka رشد می کند.

اوگاندا اخیراًدانه های قهوه عربیکا را به صورت تخصصی تولید می کند. همچنین دانه های روبوستای اوگاندا به خاطر اسیدیته شراب مانند خود با نت های شکلاتی غنی معروف هستند.

 

سخن پایانی

این مقاله سفر ما به بزرگترین تولیدکنندگان قهوه در سراسر جهان بود. هر کشور تاریخ و پیوندی غنی با قهوه دارد که  به قرن ها پیش بازمی گردد.

هر کشوری در تولید قهوه خود استاد است و شایسته است که در بین تولیدکنندگان برتر قهوه باشد. البته کشورهای دیگری در سراسر جهان وجود دارند که قهوه کشت می کنند، اما این ۱۰ کشور برجسته ترین تولید کنندگان قهوه هستند.

بنر اینستاگرام