تاثیر قهوه بر خواب
تاثیر قهوه بر خواب

تاثیر قهوه بر خواب در هر شخص با شخص دیگری متفاوت است و بستگی به شرایط آن فرد دارد. با وجود مطالعات زیادی که بر روی قهوه و تاثیرات آن انجام گردیده اما هنوز هم نمی توان در مورد این مساله نظر قطعی داد.

آنچه واضح است این است که قهوه حاوی مقادیر زیادی کافیین است. کافیین قهوه باعث نشاط و تولید انرژی و در نهایت بی خوابی برای مدتی می گردد. اما همین کافیین نیز بر روی افراد مختلف تاثیرات گوناگونی دارد.

این تاثیر معمولاً از ژنتیک هر فرد نشأت می‌گیرد. به طور مثال افراد با جثه‌ی کوچک و وزن کم، معمولاً باید کافئین کم‌تری مصرف کنند زیرا بدن این اشخاص تحمل کم‌تری نسبت به کافئین دارد.

اگر به تازگی شروع به نوشیدن قهوه کرده اید می توان گفت که کافئین قهوه بسیار برای شما تاثیرگذار است و حتی موجب می گردد که شب هنگام استراحت و خواب به شدن دچار مشکل شوید .

معمولا بعد از مصرف مکرر و مداوم قهوه تاثیر کافئین  به مرور کاهش پیدا میکند و کمتر باعث بی خوابی می شود.

 

دانه‌های قهوه

تاثیرات کافئین بر بدن

نوشیدن روزانه قهوه بدلیل کافئین موجود در آن که از شناخته شده‌ترین مواد روان‌ گردان دنیا می‌باشد، باعث افزایش سطح هوشیاری و تمرکز شده و می‌تواند فعالیت مغز را بهبود دهد.

کافئین یک ماده شناخته شده است که سیستم عصبی بدن را تحریک می‌کند، با افزایش متابولیسم بدن، ضربان قلب را افزایش می‎‌دهد و باعث بالارفتن سطح هوشیاری و انرژی می‌شود. 99 درصد کافئین موجود در قهوه، بعد از 45 دقیقه جذب شده و وارد خون می‎‌شود که این روند باعث کاهش ترشح سروتونین شده و خواب‌آلودگی را کم می‌کند.

این ماده که به صورت خام پودری سفید رنگ و با طعم تلخ است، سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند. مصرف این ماده با دوز پایین، برای سلامت بدن و روان مفید و باعث تقویت حافظه می‌شود اما در صورت استفاده زیاد عوارضی مانند تپش قلب، بی‌خوابی و اضطراب و سردرد به همراه دارد.

همچنین کافئین موجود در قهوه باعث بالارفتن هورمون دوپامین در بدن می‌شود. ترشح این هورمون موجب افزایش تمرکز و کاهش خستگی نیز می گردد.

مصرف روزانه این نوشیدنی بی‌نظیر به میزان دو تا سه فنجان، فعالیت سیستم مرکزی عصبی را افزایش می‌دهد.قهوه موجب بهبود تفکر منطقی و سرعت واکنش‌های رفتاری انسان می‎‌شود. همچنین باعث شناسایی تأثیر کلمات مثبت به دلیل تأثیر کافئین، بر بخشی از مغز می‎‌شود که مسئول شناخت گفتار و زبان است.

کدام قهوه کافئین بیشتری دارد؟

قهوه‌ها از هر نوعی که باشند و با هر شیوه دم آوری که تهیه شده باشند، دارای مقداری کافئین هستند. همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم آستانه‌ی تحمل هر فرد نسبت به کافئین متفاوت است و این موضوع ارتباط مستقیمی با بدن هر فرد دارد.

اسپرسو بیشترین میزان کافئین در بین نوشیدنی‌های گرم را دارد. در 44 میلی گرم اسپرسو،  77 میلی گرم کافئین وجود دارد که می‌تواند انتخاب مناسبی برای یک روز شلوغ کاری باشد. قطعا هر چه کافیین قهوه بیشتر باشد، تاثیر قهوه بر خواب نیز بیشتر می شود.

 

آموزش کافی شاپ

 

قهوه‌های دمی دارای کافئین کمتری است. به طوری که در هر 8 اونس قهوه دمی، 95 میلی گرم کافئین وجود دارد.

قهوه کلد‍‌برو نیز به دلیل کافئین بالای آن، یک گزینه خوب برای یک روز پرکار محسوب می‌شود.

همچنین دانه‌های قهوه روبوستا میزان کافئین بالاتری نسبت به عربیکا دارند. بنابراین در ترکیب انواع قهوه اگر میزان روبوستا بیش‌تر باشد کافئین بیش‌تری نیز دارد.

بهترین زمان مصرف قهوه

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه صبح و عصر است. البته به این موضوع نیز توجه داشته باشید که نوشیدن قهوه با معده خالی توصیه نمی‎‌شود. چرا که اسید هیدروکلریک معده را افزایش داده و باعث سوزش آن می‎‌شود. بنابراین به خصوص افرادی که دچار زخم معده و التهاب معده هستند بهتر است قهوه خود را همراه با صبحانه‌ و یا در شرایطی که معده کاملا خالی نیست، مصرف کنند.

بهترین زمان نوشیدن قهوه 10 صبح تا 12 ظهر و 2 بعد از ظهر تا 5 عصر می‌باشد. به این دلیل که در این ساعات از روز، میزان کورتیزول (هورمون استرس) که با میزان هوشیاری نیز مرتبط است، در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد.

بهتر است که تا چند ساعت از قبل از خواب از نوشیدن آن اجنتناب کنید تا اثرات کافئین آن بر روی خواب شما کمتر شود.

نوشیدن دو فنجان قهوه در شبانه روز توصیه شده و برای بدن مفید است اما بهتر است از میزان تجاوز نکنید چرا قهوه هم به دلیل داشتن کافیین در صورت مصرف زیاد اعتیاد اور است.

بنر اینستاگرام