طرز تهیه قهوه با موکاپات
آموزش تهیه قهوه با موکاپات

قهوه موکاپات

تهیه قهوه با موکاپات، یکی از ساده‌ترین روش‌های دم‌کردن قهوه به شمار می‌رود و در صورتی که مراحل را به درستی انجام دهید می‌توانید به آسانی قهوه بسیار باکیفیتی در منزل تهیه کنید.

موکاپات (moka pot) که آن را با عنوان اسپرسو ساز رو گازی نیز می شناسند، از قوانین پایه فیزیک برای تهیه قهوه استفاده می‌کند. عملکرد این دستگاه مشابه اسپرسوساز برقی است و با استفاده از فشار آب عصاره گیری قهوه را انجام می دهد. این وسیله به دلیل قیمت بسیار پایین تر آن نسبت به دستگاه های اسپرسوساز از محبوبیت بسیاری برخوردار است. از دیگر مزیت های این دستگاه قابل‌حمل بودن آن است. این دستگاه کوچک و سبک است و می‌توانید به سادگی آن را با خود به هر کجا ببرید. همچنین بدون نیاز به برق و صرفا با شعله آتش می توانید با این وسیله حتی در دل طبیعت نیز قهوه درست کنید.

موکاپات ها به طور کلی از سه قسمت اصلی تشکیل می شوند: مخزن آب، سبد یا بسکت پودر قهوه و قسمت بالایی که فضایی برای قهوه اسپرسو آماده شده می باشد.

بخش‌های موکاپات

در ادامه قدم به قدم مراحل دم کردن قهوه با این وسیله را توضیح می‌دهیم:

 

مرحله اول

آب را گرم کنید. آب کتری را به جوش آورده و از روی حرارت بردارید.

این کار را به این دلیل انجام می‌دهیم که دمای موکاپات خیلی بالا نرود که قهوه پخته شده و طعم فلزی بدهد.

 

مرحله دوم

اگر پودر قهوه آسیاب شده در خانه دارید نیازی به آسیاب‌کردن نخواهید داشت در غیر این صورت قهوه‌تان را تقریباً به اندازه دانه‌های نمک غذا آسیاب کنید.

برای پر کردن سبد فیلتر به مقدار کافی قهوه نیاز دارید که حدود ۱۵ تا ۱۷ گرم (یا حدود ۲.۵ قاشق غذاخوری) برای یک موکاپات ۴کاپ است.

دانه های قهوه بسیار ریز و آردی گزینه مناسبی برای دم کردن توسط موکاپات نیستند. زیرا اگر دانه‌های قهوه بیش از حد ریز شده باشند، آب در موکاپات نمی‌تواند به راحتی از میان پودر قهوه حرکت کند. بنابراین قهوه تهیه شده طعم تلخ سوختگی خواهد داشت.

 

مرحله سوم

آب گرم شده را اضافه کنید. به طور معمول در داخل محفظه، مقدار آب لازم، به کمک یک خط، مشخص شده است.

اگر موکاپات شما این خط را نداشت، آن را تا پایین محفظه اطمینان، پر کنید. دقت کنید آب نباید انقدر زیاد باشد که وارد سبد قهوه شود.

برای داشتن قهوه اسپرسو با کیفیت بالا بهتر است از آب جوشیده شده یا آب حاصل از دستگاه تصفیه خانگی استفاده کنید.

 

مرحله چهارم

سبد قهوه را در جای خود قرار دهید.

 

مرحله پنجم

سبد را با قهوه پر کنید، و سطح آن را با انگشت خود صاف کنید. می توانید برای این کار از یک چاقو یا پشت قاشق نیز استفاده کنید. در تهیه قهوه با موکاپات نیازی به تمپ کردن یا فشرده سازی قهوه نمی‌باشد. تنها کافی است که سطح سبد قهوه را به آرامی صاف کنید.

بعد از آن دانه های روی لبه سبد فیلتر را با برس پاک کنید.

 

مرحله ششم

بالا و پایین موکاپات  را به هم وصل کنید. از صحیح بسته شدن آن اطمینان حاصل کنید ولی بیش از حد سفت نکنید.

 

مرحله هفتم

موکاپات را روی اجاق قرار دهید، از حرارت متوسط استفاده کنید و مطمئن شوید که دسته در معرض حرارت قرار نگیرد. درب بالایی را باز بگذارید.

از زیاد کردن حرارت خودداری کنید چرا که حرارت زیاد اجاق باعث زود جوش آمدن آب و لبریز شدن قهوه می‌شود.

 

مرحله هشتم

قهوه شروع به بیرون آمدن می کند صدای آن را می شنوید و جریان قهوه ای پررنگی را می بینید که به تدریج رنگ آن روشن تر می شود. هنگامی که جریان به رنگ زرد عسلی در آمد، موکاپات را با دستگیره از روی منبع حرارت بردارید و درب آن را ببندید.

 

مرحله نهم

ته موکاپات را در یک حوله سرد بپیچید یا زیر آب سرد آب بگیرید تا استخراج متوقف شود.

ما این کار را برای جلوگیری از ایجاد طعم فلزی در قهوه انجام می دهیم. هدف در اینجا این است که مقدار نسبتا کمی قهوه دریافت کنید که بسیار غلیظ و غنی باشد.

 

مرحله دهم

به محض اینکه قهوه از حالت جوشیدن خارج شد، آن را در فنجان بریزید. برای حفظ دمای قهوه بهتر است فنجان را از قبل گرم کنید.

همچنین بسته به سلیقه تان ممکن است بخواهید قهوه را با آب گرم رقیق کنید.

 

سوالات متداول

چه نوع پودر قهوه‌ای برای موکاپات مناسب است؟

قهوه مناسب برای موکاپات باید به صورت متوسط آسیاب شده باشد. کمی درشت تر از قهوه ترک و ریزتر از قهوه فرانسه.

 

بهتر است داخل موکاپات از آب داغ استفاده شود یا آب سرد؟

حالت ایده آل این است که مخزن آب موکاپات را با آب گرم (نه جوش) پر کنیم.

 

چرا قهوه ای که با موکاپات تهیه کرده ایم تلخ شده است؟

تلخ شدن قهوه می تواند دلایل متعددی داشته باشد که در ادامه تعدادی از آنها را آورده ایم:

عدم شست و شوی صحیح و کامل موکاپات

آسیاب نامناسب قهوه

کهنه بودن قهوه

رعایت نکردن نسبت صحیح آب به قهوه

زمان طولانی جوشیدن قهوه روی اجاق

زیاد بودن حرارت یا شعله گاز

دم کردن بیش از حد قهوه

 

تهیه شیرقهوه با موکاپات چگونه است؟

استفاده از شیر داخل موکاپات توصیه نمی شود. زیرا زمانی که شیر گرم می شود، پروتئین‌های داخل شیر یکدیگر را جذب می‌کنند؛ این باعث می شود که از بالا آمدن شیر هنگام گرم شدن در موکاپات جلوگیری شود. همچنین برخی از ترکیبات موجود در شیر در حین پروسه دم شدن قهوه می‌سوزند و بوی ناخوشایندی ایجاد می‌کنند.

بنابراین روش بهتر برای تهیه شیر قهوه این است که شیر را در شیرجوش گرم کرده، آن را در فرنچ پرس قوام یا فرم دهید و سپس با اسپرسو آماده شده، ترکیب کنید.

روش فوم گیری با فرنچ پرس را اینجا بخوانید.

کلام آخر

همانطور که گفتیم موکاپات یک وسیله با قیمت مناسب برای تهیه اسپرسو در خانه و محل کار و هر کجای دیگر به شمار می رود. با این وسیله به راحتی می توانید قهوه با کیفیت مناسب تهیه کنید و از عطر و طعم خوب آن لذت ببرید.

اگر قصد خرید موکاپات را دارید، وبسایت ما انتخاب مناسبی برای شما است.

 

بنر اینستاگرام