تفاوت قهوه کاپوچینو و لاته

لاته و کاپوچینو دو قهوه بسیار پرطرفدار بر پایه اسپرسو هستند. در هر دوی این قهوه ها از شیر استفاده می شود اما تفاوت هایی دارند. در این مقاله قصد داریم به تفاوت قهوه کاپوچینو و لته و طرز تهیه انها بپردازیم.

کاپوچینو چیست

کاپوچینو برای اولین بار در کشور ایتالیا تولید شد و به سرعت مورد توجه مردم ایتالیا و جهان قرار گرفت. این قهوه از اسپرسو، شیر داغ و فوم شیر تهیه می شود. اگر کاپوچینو را در یک فنجان شیشه ای بریزیم، به ترتیب از پایین به بالا یک لایه اسپرسو، یک لایه شیر و در نهایت یک لایه فوم شیر خواهیم دید.

کاپوچینو

طرز تهیه کاپوچینو

برای تهیه کاپوچینو باید دانه های قهوه با درجه نرم آسیاب شوند. بعد از آسیاب قهوه با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز، قهوه اسپرسو را آماده می کنیم. اگر اسپرسوساز ندارید می توانید از موکاپات، فرنچ پرس یا سایر وسایل دم آوری نیز استفاده کنید.

در مرحله بعدی شیر را داخل پیچر ریخته و پیچر را زیر نازل بخار اسپرسو ساز قرار می دهیم. زیرا شیری که برای کاپوچینو و لاته استفاده می شود، شیر معمولی نیست، بلکه شیری است که حالت کرمی دارد.

برای رسیدن به این حالت خامه ای، نازل بخار اسپرسوساز را تا حد ممکن به داخل پیچر میبریم تا شیر شروع به جوشیدن و بالا آمدن کند.

بعد از اینکه شیر تقریبا به میانه پیچر رسید، پیچر را پایین می بریم تا به سر نازل بخار نزدیک گردد. در این زمان بر روی شیر، کف تولید می شود. پیچر را تا زمانی زیر نازل بخار نگه می داریم که کف شیر به سر پیچر برسد.

بعد از اینکه پیچر را به طور کامل از زیر نازل بخار خارج کردیم، فنجان خود را به صورت کج در دست می گیریم و شروع  به اضافه کردن شیر به داخل آن می کنیم.

وقتی شیر، کامل به اسپرسو اضافه شد، فنجان را صاف می کنیم و فوم شیر را بر روی قهوه می ریزیم.

در نهایت می توانید روی کف شیر کاپوچینو را با پودر کاکائو تزیین کنیم و از نوشیدن کاپوچینویی که آماده کرده ایم لذت ببریم.

لاته چیست

کافه لاته از عبارت ایتالیایی Caffe latte آمده است که به معنی قهوه (caffe) و شیر (latte) است. این قهوه نیز مانند کاپوچیتو ترکیبی از اسپرسو و شیر داغ و فوم شیر می باشد.

هرچند نام این قهوه از دو واژه ایتالیایی تشکیل شده است ولی لته ای که امروزه در کافه ها سرو می شود برای اولین بار در دهه 1980 در سیاتل آمریکا سرو شد اما از آنجایی که کشور ایتالیا مهد نوشیدنی های بر پایه قهوه است، انها سال ها قبلتر از آمریکایی ها ترکیب قهوه و شیر را امتحان کرده و نام آن را نیز گذاشته بودند.

لاته

طرز تهیه لاته

تهیه لاته تا حد زیادی شبیه به کاپوچینو می باشد. تفاوت آماده کردن لاته با کاپوچینو از زمانی شروع می شود که می خواهیم پیچر را زیر نازل بخار آب اسپرسوساز قرار دهیم.

در لاته چون از فوم شیر کمتری استفاده می شود، پیچر را به مدت زمان بیشتری زیر نازل نگه می داریم. یعنی اجازه می دهیم شیر تقریبا به سر پیچر نزدیک شود و بعد پیچر را پایین برده و به سر نازل نزدیک می کنیم.

 

تفاوت کاپوچینو و لاته

لته در واقع همان قهوه کاپوچینو می باشد با این تفاوت که لایه فوم شیر روی لاته به نسبت به کاپوچینو نازک تر و حجم شیر آن بیشتر است. در واقع اصلی‌ترین تفاوت در طرز تهیه لاته و طرز تهیه کاپوچینو به میزان شیرشان برمی‌گردد. کاپوچینو حاوی شیر کمتری نسبت به لاته است. به همین دلیل لاته نسبت به کاپوچینو در فنجان ها و لیوان های بزرگتری سرو می شود.

کاپوچینو از یک لایه اسپرسو + یک لایه شیر + یک لایه فوم یا کف شیر درست شده که همه نسبت ها مساوی هستند، اما لاته از یک لایه اسپرسو + دو لایه شیر + نصف لایه فوم شیر درست می شود.

تفاوت کاپوچینو و لاته

روی لاته را معمولا با طرح های هنری زیبایی به نام لته آرت تزیین می کنند که در کاپوچینو این موضوع کمتر اتفاق می افتد.

از لحاظ میزان کافیین این دو قهوه هیچ تقاوتی باهم ندارند. چرا که هر دو از یک شات اسپرسو درست می شوند، ولی لته به خاطر شیر بیشتر، کمی تاثیر کافیینش بر بدن، کمتر از کاپوچینو است.

بنر اینستاگرام