نگهداری از قهوه
طریقه نگهداری قهوه در خانه

اگر اهل نوشیدن قهوه باشید احتمالا یکی از سوالات در ذهن شما این است که چگونه از قهوه نگهداری کنید که عطر و طعم دلچسب خود را از دست ندهد. به همین منظور در این مقاله قصد داریم به طریقه نگهداری از قهوه به بهترین شکل بپردازیم.

قهوه از ترکیبات شیمیایی مختلفی درست شده است که اگر در محیط مناسب نگهداری نشود، نه تنها عطر و طعم خود را از دست می دهد بلکه منجر به فساد نیز شده و در این صورت ممکن است شما متوجه خراب شدن قهوه نشوید و با مصرف آن بیمار شوید. چهار عامل هوا، گرما، نور و رطوبت عوامل اصلی در از بین رفتن کیفیت قهوه است و هر چه قهوه با این عوامل بیشتر در ارتباط باشد کیفیت خود را زودتر از دست خواهد داد. بنابراین مهم است درباره نگهداری از قهوه موارد زیر را حتما مد نظر داشته باشید:

1- مرطوب نبودن محیط نگهداری
مکان نگهداری از قهوه باید خشک باشد. اگر آشپزخانه شما مرطوب باشد و یا قهوه را داخل یخچال بگذارید، رطوبت هوا با دانه های قهوه واکنش نشان داده و طعم آن عوض می شود. در این صورت به مرور زمان شاهد کپک روی قهوه خواهید بود.

2- خنک بودن محیط نگهداری
نگهداری قهوه در دمای گرم باعث می شود قهوه کیفیت و تازگی خود را از دست دهد. از سویی دیگر همانطور که در بالا اشاره شد با قرار دادن قهوه در یخچال، رطوبت هوا باعث از بین رفتن عطر و طهم آن می گردد.بنابراین بهترین راهکار این است در فضایی مثل یک انباری خنک و خشک از قهوه های خود نگهداری کنید. اگر قهوه را در داخل کابینت آشپزخانه یا روی میز آشپزخانه نگه‌داری می‌کنید، مطمئن شوید که نزدیک اجاق گاز نباشد. همچنین از قرار دادن قهوه در محل های آفتاب گیر مانند قفسه‌های نزدیک پنجره هم خودداری کنید.

3- عدم ورود اکسیژن به داخل بسته قهوه
اگر اکسیژن به دانه های قهوه برسد، قهوه اکسید شده و کیفیت خود را از دست می دهد. بنابراین دقت داشته باشید که بعد از هربار استفاده درب بسته بندی را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. بهترین جنس ظرف برای نگهداری قهوه سرامیکی، فلزی و یا شیشه ای مات است زیرا هم اطمینان حاصل می کنید که نور وارد ظرف نشده و هم عایق رطوبت و دما است. در صورتی که قهوه را داخل کیسه خودش نگهداری می کنید، بعد از هر بار استفاده، حتما هوای داخل کیسه را خالی کنید.

4. دور بودن از نور خورشید
برخورد نور به قهوه باعث می شود ترکیبات شیمیایی موجود در آن تحت تاثیر امواج نور و افزایش گرما، تغییر حالت داده و در نتیجه عطر طعم قهوه از بین می رود. بنابراین ظروف شیشه ای برای نگهداری از قهوه مناسب نیستند.
قهوه را باید در جایی خشک، خنک و به دور از نور خورشید قرار دهید. در صورتی که قرار است کمی از قهوه را بر روی کابینت در کنار دستگاه قهوه ساز قرار دهید، از یک ظرف تیره استفاده نمایید که نور از آن عبور نکند.

5- خرید قهوه به مقدار نیاز
با گذشت زمان قهوه عطر و طعم خود را از دست می دهد. البته اگر به درستی از آن نگهداری کرده باشید، قهوه خراب نمی شود اما قطعا عطر و طعم اولیه را نخواهد داشت. لذا توصیه می کنیم به جای اینکه مقدار زیادی قهوه بخرید، در بازه های زمانی کوتاه، خرید را مجددا انجام دهید. در صورت امکان بهتر است نیاز قهوه خود را به صورت ماهانه تهیه کنید.
اگر به هر دلیل قهوه زیادی خریداری کردیدمی‌توانید حجمی از قهوه را که برای مصرف یک هفته شما کافی است جدا کنید و بقیه قهوه خود را در ظروفی با قابلیت وکیوم و به دور از نور، حرارت، هوا و رطوبت قرار دهید.

6. خشک کردن ظرف قهوه بعد از شستشو
زمانی که ظرف نگهداری قهوه را می شویید حتما اجازه دهید ظرف کاملا خشک شده و سپس قهوه را داخل آن بریزید. حتی اگر کمی رطوبت داخل ظرف باشد، قهوه خراب می شود. شاید ظرف به ظاهر خشک باشد اما مقدار بخار آب داخل آن وجود خواهد داشت لذا داخل آن را با دستمال خشک نموده و بعد از چند ساعت، قهوه را داخل آن بریزید.

7- خرید دانه قهوه به جای قهوه آسیاب شده
اگر قرار است مقدار زیادی قهوه بخرید، توصیه می کنیم به سراغ دانه های آن رفته و به تدریج بر حسب مقداری که نیاز دارید، آسیاب کنید. نگهداری از دانه های قهوه آسان تر بوده و از حساسیت کمتری برخوردار است. زیرا سطح قهوه آسیاب شده بسیار بیشتر از دانه‌های قهوه است. در نتیجه قهوه آسیاب شده بیشتر در ارتباط با هوا، رطوبت، گرما و نور خواهد بود و کیفیت خود را راحت‌تر از دست می‌دهد.

بنر اینستاگرام