طرز تهیه آفوگاتو
آفوگاتو (به ایتالیایی به معنای «غرق در قهوه»)، یک دسر ایتالیایی بر پایه قهوه است. این دسر معمولاً به شکل یک پیمانه ژلاتو یا بستنی با طعم ساده شیر (فیور دی لاته) یا وانیلی است که روی آن را با یک شات اسپرسو داغ غرق می کنید.
به صورت تئوری، ریختن قهوه داغ روی بستنی باعث آب شدن آن می شود، اما در اینجا اینطور نیست. ترفند این است که آن را در یک لیوان سرد یا ظرف دسر سرو کنید. این تفاوت دما را متعادل می کند و قهوه از کناره های لیوان می لغزد و کرم یخ زده شیرین را می پوشاند.
لیوان ها را حداقل 15 دقیقه در فریزر قرار دهید – یا قبل از اینکه برای شام بنشینید – و آنها برای دسر مخصوص شما آماده خواهند شد.
تاریخچه
منشا آفوگاتو در تاریخ ایتالیا ناشناخته است، اما این دسر، در طول دهه 1950 مصادف با صنعتی شدن تولید بستنی در ایتالیا محبوبیت پیدا کرد.
در آمریکا، کلمه affogato از سال 1992 در لغت نامه های انگلیسی گنجانده شد.
بهترین ژلاتو برای آفوگاتو
آفوگاتو معمولاً با ژلاتو وانیلی درست میشود، اگرچه بستنی با دانههای وانیلی نیز مناسب این دسر است. حتی میتوانید رسپی سنتی را تغییر دهید و از بستنیهای طعمدار مانند شکلاتی یا نعناعی استفاده کنید، یا بستنی قهوه یا موکا را برای کافئین بیشتر امتحان کنید.
در مورد نسبت ژلاتو به اسپرسو، یک آفوگاتو کلاسیک با دو فنجان ژلاتو به یک شات اسپرسو درست می شود. اما زمانی که آن را در خانه درست میکنید، این نسبت انعطافپذیر است و به راحتی میتوان آن را بر اساس ذائقه خود تغییر دهید.
طرز تهیه آفوگاتو بدون دستگاه اسپرسوساز
اگر یک دستگاه اسپرسوساز در خانه دارید، این روشی است که باید استفاده کنید. فقط یک شات از اسپرسوی مورد علاقه خود را دم کنید و آن را روی ژلاتوی خود بریزید. به همین راحتی.
اما همچنان میتوانید با استفاده از روشهای دیگر دمآوری، مانند اسپرسوساز روی اجاق گاز یا قهوهساز استاندارد، از آفوگاتو در خانه لذت ببرید. با هر دو روش، به اندازه کافی بر اساس تعداد افرادی که برایشان سرو می کنید اسپرسو یا قهوه دم کنید.
نحوه سرو (و خوردن!) آفوگاتو
به نظر من، سرو یک آفوگاتو در یک لیوان شفاف یک امر ضروری است – تماشای اسپرسو که روی ژلاتو حرکت کرده و شروع به ذوب شدن با هم می کنند، بخشی از تجربه این دسر است.
برای سرو این دسر ژلاتو را از قبل در لیوانهایی تقسیم کرده و آماده سروکنید، به طوری که پس از دم کشیدن اسپرسو یا قهوه، بتوانید آن را روی آن بریزید و پس از ریختن قهوه بلافاصله سرو کنید.
در حالی که آفوگاتو سنتی بدون تاپینگ است، قبل از سرو می توانید مقداری کمی تاپینگ مانند خامه فرم گرفته تازه، شکلات تراشیده شده، بیسکوتی ترد خرد شده یا فندق له شده به آن اضافه کنید.
در مورد نحوه خوردن آن، بهتر است یک آفوگاتو را با یک قاشق قبل از نوشیدن باقی مانده اسپرسو میل کنید.
تهیه آفوگاتو در منزل
مواد اولیه:
1 شات اسپرسو
ژلاتو یا بستنی وانیلی 2 پیمانه
شکلات تلخ تراشیده شده، برای سرو
تجهیزات:
لیوان کوچک
اسکوپ بستنی
اسپرسو ساز
دستورالعمل تهیه:
اسپرسو را دم کنید. با استفاده از روش دم کردن دلخواه خود، 1 شات اسپرسو دم کنید.
بستنی را اسکوپ کنید. همانطور که اسپرسو در حال دم کردن است، 2 پیمانه ژلاتو یا بستنی وانیلی را در یک لیوان کوچک بریزید.
اسپرسو را روی بستنی بریزید.
تزیین و سرو کنید. شکلات تلخ خرد شده را روی آن ریخته و بلافاصله سرو کنید. آفوگاتوی شما آماده است.