طرز تهیه قهوه عربی
روش تهیه قهوه عربی

تهیه قهوه متدهای فراوانی دارد که در مقالات قبلی به بسیاری از انها اشاره کردیم. که در اکثر مواقع با استفاده از قهوه سازهای برقی می توان انواع قهوه را دم کرد. اما بعضی کشورها متد دم کردن قهوه مخصوص به خود را با استفاده از قهوه ساز خاص آن را دارند. مانند قهوه ترک و قهوه عربی. منظور از قهوه عربی مانند قهوه ترک یا قهوه فرانسه نوع دانه قهوه نیست. بلکه روشی برای تهیه کردن قهوه است که عرب زبان ها به ویژه در کشورهای عربی خاورمیانه از آن متد برای تهیه قهوه استفاده می کنند. این قهوه یک قهوه سنگین به شمار می آید و مَردم عرب زبان، آداب مخصوصی را موقع سرو این قهوه دارند. در ادامه این مقاله به روش تهیه قهوه عربی خواهیم پرداخت.

دله

همانطور که در بالا گفتیم برای تهیه قهوه عربی نیازمند قهوه ساز مخصوصی هستیم که دَله نام دارد. سازوکار دله شبیه به سازوکار قهوه جوش یا جذوه است، اما با ظاهری متفاوت.

دله عربی

عده ای از شیرداغ کن یا جذوه برای تهیه این قهوه استفاده می کنند که این کار چندان جالب نیست. زیرا این عمل، تاثیرات منفی در طعم نهایی نوشیدنی خواهد داشت.

عرب ها از دله در مراسم ها و جشن های خود  استفاده می‌کنند و این وسیله به گونه ای سنت و یک نماد فرهنگی برای آنها تبدیل شده است. در اهواز و خوزستان و قسمت های عرب زبان ایران نیز، این ابزار جایگاه خود را حفظ کرده است.

دله ها معمولا به رنگ طلایی و از جنس مس، برنج، فولاد یا نقره هستند. اما گاهی جنس بدنه آن ها از طلا است. این نوع دله برای مراسم و جشن های خاص توسط خانواده های سلطنتی و اشرافی استفاده می شود.

روش تهیه

اولین مرحله برای درست کردن این قهوه، ریختن آب داخل دله است. به ازای هر نفر یک فنجان آب برای تهیه قهوه مورد نیاز است. بعد از ریختن آب، دله را بر روی حرارت قرار داده تا به جوش آید.

پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم کرده و دله را از روی حرارت برمی داریم و حدود یک دقیقه صبر می کنیم تا آب از جوش بیفتد. سپس به ازای هر نفر، یک قاشق چایخوری پودر قهوه به داخل دله ریخته و هم می زنیم.

سپس دله را بر روی گاز با شعله کم می گذاریم و صبر می کنیم تا بر روی قهوه کف ایجاد شود. وقتی به این مرحله رسیدیم دله را از روی شعله برداشته و حدود 30 ثانیه صبر میکنیم.

در این مرحله اگر تمایل به اضافه کردن افزودنی به قهوه تان هستین می توانین این کار را انجام دهید. موادی مانندی دارچین، زعفران، هل و … .

بعد از افزودن مواد دلخواه مجدد دله را بر روی حرارت ملایم قرار داده و صبر می کنیم تا دوباره بر روی قهوه کف ایجاد شود.  اکنون قهوه ما آماده است. فقط قبل از سرو آن باید کمی صبر کنیم تا تفاله های قهوه ته نشین شوند. دقیقا مانند قهوه ترک.

 

سوالات متداول

برای تهیه قهوه عربی دانه قهوه را باید با چه درجه ای آسیاب کرد؟

درجه آسیاب قهوه عربی مانند درجه ای که برای آسیاب کردن قهوه ترک استفاده می کنید باید کاملا ریز باشد.

برای تهیه قهوه عربی بهتر است از عربیکا استفاده کنیم یا روبوستا؟

از هر دو نوع قهوه می توان استفاده کرد و انتخاب نوع قهوه بستگی به سلیقه شما دارد. اگر تمایل به کافئین زیاد دارید، روبوستا، در غیر این صورت عربیکا.

آیا برای تهیه قهوه عربی می توان از آب لوله کشی استفاده کرد؟

بله . میزان سختی آب در دم آوری قهوه عربی تاثیر زیادی ندارد

بنر اینستاگرام